Love Ones

Love Ones

Pages

Friday, February 17, 2017

Minggu yang sangat STRESS kerana kerja

Image result for stress

Nak taip tajuk pon da stress.....apa lagi nak cerita...hurmmmm....

I've noticed, sejak bekerja kat sini, aku sangat kuat maki & carut. Bak kata Yati (rakan sekerja), "bukan kite saje2 nak maki tapi dorg yang mintak"
hah....memang da betul la tu.
Bermula pada hari Ahad (Johor kan keje ari Ahad) - ada sorang staf kat unit yang aku jaga (aku tak nak la mention nama & jawatan. sebab aku tak nak tahu sape bile aku baca balik blog ni. biar aku terus jadi pelupa). Pagi tu aku sibuk tolong buat surat apa patut untuk selesaikan satu mesyuarat. tengah-tengah sibuk tu datang la hamba Allah ni suruh aku buat 1 tugasan yang mana tugasan tu sebenarnye dia yang compile & dia yang deal. 2 kali aku tanye semula ape yang dia nak supaya aku tak salah tafsir. malangnya, itulah tugasan yang dia suruh aku buat. angin da naik kat kepala. hanya mampu maki dalam hati. tapi aku tahu reaksi muka aku pada waktu tu orang ble nampak betapa rasa terbebannya aku pada time tu. aku bagi 1 jelingan je dengan mulut berkata "ye lah" walaupun hati da berbakul maki.
keje urgent yang 1st tu tak settle lagi, dapat keje ke-2 yang aku tak redho nak buat. bila hamba Allah ni turun unit, dia sent aku wassap............tambah 1 keje............hei..........bukan 1, tapi DUA!!!! 
perghhhh......................bermula la sesi maki dan carut yang berbakul-bakul banyaknye. Like I said before, benda yang dia suru buat tu, dia yang compile semua. so what's the point kalu maklumbalas tu dia yang kumpulkan, aku yang kena compile & followup??? so function dia ape eh??? baik sume maklumbalas bagi kat aku, aku compile & aku followup, nak suruh2 aku pon aku puas hati sebab tu keje aku. adoiiiiiiiiiiiii...........................
sejak daripada tu, aku kurang turun unit. kalu turun pun sebab nak amik surat dan dapat kat T/T dari ketua unit je. tak de nye nak melepak huha bagai.
stress sedikit kurang bile aku sendiri kurang masuk unit. lega.........
khamis......penghujung minggu........mula episod stress lagi. (tak tahu la benda ni perlu story ke tak)
pendekkan cerita.......
1) pt tak de knowledge
2) pt tak buat kerja
senang cakap, pt ni hina la.....gred bawahan yang sangat "lauya" (nak cakap bodoh rasa macam terok sangat plak bunyi nye). dalam pada "dia" backup, at the same time, "dia" down kan kami sampai ke dasar bumi. mcm "cilaaa" bak kata Adha (rakan sekerja).
hmmmmmm...................MALANG JADI PT ni.

Image result for insults

Image result for insults

tak mampu nak buat luahan kat sini. rasa marah yang teramat sangat sampai tak boleh nak luah dalam bentuk kata-kata. hmmmmmmmmmmmm..........sigh. 


Image result for sigh

Friday, October 21, 2016

"Lovesong"



Whenever I'm alone with you
You make me feel like I am home again
Whenever I'm alone with you
You make me feel like I am whole again

Whenever I'm alone with you
You make me feel like I am young again
Whenever I'm alone with you
You make me feel like I am fun again

However far away
I will always love you
However long I stay
I will always love you
Whatever words I say
I will always love you
I will always love you

Whenever I'm alone with you
You make me feel like I am free again
Whenever I'm alone with you
You make me feel like I am clean again

However far away
I will always love you
However long I stay
I will always love you
Whatever words I say
I will always love you
I will always love you

Saturday, October 15, 2016

SAYA DAH ADA................






SAYA DAH ADA.......... "SILENT READER" FOLLOWER LA DALAM BLOG NI!!!!!! hahahahaha.... 
Siapa??? You know who you are~ Muah!!!! TQ dear~ 





Officially 34 on 10th October 2016

Salam Muafakat Johor....

Amboi... tajuk english sangat tapi jalan cerita "very the malay village".
Apa2 je la ek. #akupunyepostkauyangpanas hahahahaha....

Well, back to the topic. 10hb aritu maka genap la usia ku 34 tahun......

Dalam usia macam ni, rasanya "touching" a.k.a sentap biasanye lebih kot. Hehehehe...dalam proses untuk "get use to it"

Apapon, first of all, syukur kerana masih lagi bernyawa sehingga hari ini. Ucapan terima kasih tak terhingga juga pada teman2 dan saudara mara yang bagi wish tak kira sama ada dalam whatsapp, fb mahupun ig. Ingatkan kte ni da tak de kawan da. huhuhuhu.....

Dalam pada yang begitu ramai bagi wish sebenarnya ada sedikit terkilan sebab ada certain2 orang yang kte harap dia wish tapi malangnya dia tak wish. Bukan la kite mengharap pon, tapi kecik ati sikit je. huhuhuhu.... tak pe... I tak kesah sebenarnya. Just nak luahkan apa yang dirasa.

wish from my dearest family
mak-abah-hafiz-nottie the cat
whatsapp from my aunty all the way from Aussie


Always be my besties dunia akhirat
suprise gift from orang office
yati-adha-rozie-kak pah

picture paling win! hahahaha.... taken in 1996

whatsapp from my fav girls~

whatsapp from my fav bos~

Banyak sebenarnya wishes yang telah di-screenshot tapi tak mampu la nak publish kat sni. huhuhu...

Apepon, thanks semua...I LOVE U ALL...semoga Tuhan saja yang membalas ingatan tulus ikhlas kalian pada saya. 


Friday, September 9, 2016

Lagi 10 hari.....

Salam Muafakat Johor (mentang-mentang dah jadi org Johor. huhuhu...)

Lagi 10 hari... maka genaplah setahun aku di Johor.
Sekejapnya masa berlalu ek~

Kembalinya aku ke bumi Johor sebenarnya banyak memberi faedah. Senang cakap, ada hikmah laaa.....

New Family @ KA
New sisters @ KA

Kesimpulan aku boleh buat kat sini.... OKLAAAAA.....da balik JB walaupun masih bersisa kerinduan pada KL (ceh gituuuu...) #tiadayangbisamenandingiHKL #HKLtetapdihati

My new image


Ramai kenalan. Banyak benda aku blajo kat sini. Bukan la nak kata kat KL dulu tak blajo tapi ada la something new yang aku buat walaupun kerja tu kerja berulang.

Happy-happy gituuuu

Lovely sisters & brothers Unit Primer

Actually balik JB ni satu benda yang aku suke selain dari dapat jaga orang tua, aku aktif balik dalam aktiviti-aktiviti kesenian yang selama hampir 2 tahun 7 bulan aku tinggalkan. Teater, menari, menyanyi....semua tu dah mengisi masa lapang aku.

Teater Muzikal Puteri Hang Li Po

Show pada bulan puasa

Cast Teater Uda dan Dara


Jangan kata aktiviti kesenian je, macam-macam aktiviti lain yang aku involve.

Trip to Danok & Hatyai

Majlis tahlil Tari Aliff

Latest activities : Pendakian Gunung Arong, Mersing


Hope lepas-lepas ni ada lagi wonderful things yang akan berlaku. In syaa Allah........



Thursday, September 10, 2015

Airmata Di Kuala Lumpur - Part 2

Beratnya rasa hati nak melangkah pergi...
tetapi apakan daya, aku terpakasa......


Nota ini sengaja aku tulis semula bagi mengenang serta mengingati diri seseorang yang rapat dengan aku....Ia merupakan sebuah pesanan ringkas yang aku terima pada 9.9.2015 jam 7:05PM



Assalamualaikum.maaf pada hari2 terakhir kak di hkl i x da d opis. tp jumaat masih bertemu kan?
kakak,
selaku boss i tersangat2 kagum dan tersgt2 bangga krn mempunyai kakak sebagai rakan sekerja.kakak pon bole nmpk dlm urusan seharian kerja kita i byk mohon bantuan kakak.disitu membuktikan kakak mmg pekerja yg berpotensi.komited.cemerlang.xperlu i huraikan lagi dr segi kerja. U R SUPERB!!!!
Kakak,
i harap ukhwah yg terjalin tidak smpi disini sahaja.kita masih boleh bertemu kan.
Kakak,
dari hujung rambut smpi hujung kaki, i minta ampun dan maaf atas sgala kesalahan,terkasar bhsa,terkhilaf.
kakak,
Teruskan kecemerlangan kakak di tmpt yg baru.cepat2 naik pgkat. boleh jd CC yg berfungsi!!! :)
Kakak,
akhir kata.....i dh anggap kakak mcm kakak i sendri.dats y i byk berkongsi cerita dgn kakak.i terlalu serasi dgn kakak.
kakak,
All d best...... :'( :'( :'( :'( :'( 


Selesai sahaja membaca text ini...ko rasa ape yg terjadi???
Aku tak boleh nangis.... & aku tak mau nangis!!!!

Tuesday, September 8, 2015

Airmata Di Kuala Lumpur - Part 1

18.02.2015 - 14.09.2015

This is the date.....
Segalanya bermula pada tarikh ini.......

Pada awalnya aku mendapat berita, aku mengambil masa 2 hari sebelum keberangkatan aku ke KL.
Dan pada penghujungnya, aku mengambil masa 2 hari juga untuk pulang ke JB. sigh..... apa yang aku boleh buat??? Ini adalah perjalanan hidup aku.... kalau bukan kerana tanggungjawab, aku rasa aku masih di sini. Sayangnya aku pada kota metropolitan ini, hanya DIA yang tahu.

BERATNYA RASA HATI NAK MELANGKAH PERGI...
TETAPI AKAN DAYA AKU TERPAKSA....

within 2 years ++, banyak memori tercipta yang tak mampu dilakarkan. Ikatan persahabatan di sini terlalu kuat untuk aku lepaskan. So much love here.....


Mereka ini kesayangan ku.... Umpama keluarga ke-2 ku. Sedih.....tapi apa yang mampu aku lakukan???



My soul~ my dear sisters~ they'r my half~
Walaupun kadang-kadang kite berbeza pendapat, namun hati kite kuat as SAUDARA. (crying in heart)


She is other half~ Susah senang aku dengannya. Dia tahu apa aku rasa. Selalu bertengkar, namun tu semua gurauan manja. Best friend ever~ Andailah aku dapat putarkan masa.......

What a year to end~